Ismét sms-t kaptak a 60 év alatti krónikus betegek az oltásuk időpontjáról

Megosztás

Azok után, hogy a 60 év alatti krónikus betegek múlt csütörtökön kaptak először sms-t az AstraZeneca oltásának beadásának helyével és időpontjával, majd miután kiderült, hogy olyanok is kaptak SMS-t, akik már be voltak oltva, másokat meg a lakóhelyüktől több száz kilométerre hívtak be, lefújták a tömeges oltást, a Telex olvasói levelekre hivatkozva azt írja: most újabb üzenetet küldtek az érintetteknek.

Az új időpontról szóló sms-be már belekerült az oltásra jogosultak TAJ-száma, ami segíti az azonosításukat – így azok, akik a hétvégén a lefújás ellenére is megtartott oltásra úgy mentek, hogy regisztrációjuk sem volt, most ezt már nem tehetik majd meg.

Ugyanakkor van benne egy olyan kitétel is, miszerint „amennyiben Ön már megkapta az oltást, nincs tennivalója”. Ez arra utalhat, hogy az adatszinkronizálási problémák még nem oldódtak meg teljesen, hiszen a TAJ-szám alapján a rendszernek kellene tudnia, hogy ki kapott már oltást a 60 év alatti krónikus betegek közül.

Az AstraZenecával való oltás tehát az operatív törzs korábbi tájékoztatásának megfelelően e hét második felében folytatódik.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek