A miskolciak véleményét is kikérik az Avasi kilátó felújításáról

Megosztás

A borsodi megyeszékhely egyik ikonikus szimbóluma az Avasi kilátó, így a következő egy-másfél évben zajló felújítási beruházás is kiemelt jelentőségű a miskolciak számára. A nemrég bejelentett, állami finanszírozással induló beruházás arra irányul, hogy a 72 méter magas beton építményt épp úgy rendbe tegyék, mint a közelebbi és távolabbi környezetét.

Mindez pedig a helyiek bevonásával, véleményük meghallgatásával és figyelembevételével történik – írja a Minap.hu. Ennek jegyében már tavaly összehívott a városháza egy civil egyeztetést a tárgyban, ami (a járvány miatti halasztódás nyomán) most online formában folytatódhatott.

“Ha van Miskolcon olyan épület, amit nem szükséges sem bemutatni, sem felülírni, akkor ez az” – jellemezte tárgyát a napokban tartott ankét bevezetéseképpen Viszlai József. Az ismert miskolci építész, a város egykori főépítésze nyerte el pályázaton a kilátó felújításának tervezői feladatát. Hangsúlyozta, a megbízatás, lévén ő maga is a tévétornyot eredetileg tervező Hofer Miklós Ybl-díjas építész egykori tanítványa, számára személyes ügy is egyben.

“Ez az épület emblematikus, Miskolc jelképe. Ha hozzányúlunk, kötelességünk minimum azon a színvonalon tenni, mint amilyen színvonalon anno készült” – jelentette ki a főépítész.

További részletek az Avasi kilátó tervezett átalakításáról a Minap.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek