Megölt egy embert Sályon, majd alkoholt és cigarettát vett a pénzéből

Megosztás

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás a Miskolci Törvényszéken azzal a férfival szemben, aki olyan súlyosan bántalmazta sályi otthonában a sértettet, hogy az asszony a helyszínen életét vesztette.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott 2020. január 29-én napközben alkoholt fogyasztott, azonban elfogyott a pénze, ezért elhatározta, hogy bemegy a sértetthez és azzal az ígérettel szerez pénzt tőle, hogy a tartozását később ledolgozza. A vádlott 19 óra körül bekopogott a sértetthez, pénzt kért tőle, azonban a nő elküldte, majd az ajtót kulcsra zárta. A vádlott mindenképpen pénzhez akart jutni, ezért visszafordult és berúgta az ajtót. Az előszobába érve a sértettre támadt, az asszonyt egy 4-5 centiméter átmérőjű, mintegy fél méter hosszú fa karóval többször fejen ütötte. Az ütések olyan nagy erejűek voltak, hogy a karó több darabra tört, a sértett pedig a padlóra zuhant. A vádlott a magatehetetlen sértett ujjain lévő három aranygyűrűt lehúzta, majd távozott a lakásból.

Útközben a gyűrűket egy ismerősének eladta, a kapott pénzből alkoholt és cigarettát vásárolt. A sértett koponyasérülései miatt a helyszínen életét vesztette.

A vádlottal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás. A cselekmény 20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság az ügyben 2021. április 9. napján előkészítő ülést tart.

Kapcsolódó cikkek