Hoppá, fideszes városvezető kritizálja keményen a Fidesz egészségügyi lépéseit

Megosztás

A győri polgármester szerint “hatalmas baromság”, hogy akár még javulhat is az egészségügy. Az átalakítást úgy kellett volna megtenni, hogy előtte magukkal a dolgozókkal és képviseletükkel egyezkednek, nem csak pusztán egy kötelező és hátrányos szerződést tolnak eléjük. A kormányzati elvonásokról is elismerte, nagyon hátrányosan érintik a várost, ahogy az összes többit is.

Az egészségügy átalakítását érdemes lett volna megbeszélni az egészségügyi alkalmazottakkal is – nyilatkozta Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere a Győr+ Rádió adásában. 

A városvezető az adás elején elmondta: alapvetésük az, hogy nem szeretnének senkit sem elbocsátani a városháza alkalmazottai közül, valamint a fizetéseket sem szeretnék csökkenteni. 

Ebből kifolyólag egyrészt azért jár Budapestre manapság, hogy pénz kerítsen a költségvetés kipótlásához, másrészt viszont az egészségügyi törvény bevezetésével kapcsolatban is próbál tanácsokat adni politikustársainak. 

Aztán úgy tűnik, hogy egyik fülükön be, a másikon ki néha, de hát van ez így. Menni kell, csinálni kell, mondani kell, és akkor csak elérünk eredményeket

– mondta.

Arról is beszélt, hogy amikor polgármesterré választották, sokan elkezdtek aggódni amiatt, hogy a városvezetés mellett hogyan tud majd orvosként dolgozni ezt követően. 

Két éven keresztül napi 24 órát dolgoztam, és akkor senki nem aggódott az egészségemért … meg aztán, hogy kötelező pihenőidő, meg ilyen hülyeségekkel jönnek nekem itt.

– fogalmazott ezzel kapcsolatban a polgármester.

Kifejtette: feleségével mindketten évek óta dolgoznak a szakmában, párja azonban az új módosítás miatt nem dolgozhat tovább laborvezetőként. 

A polgármester szerint az, hogy a törvénymódosítást a Belügyminisztérium dolgozta ki, rányomta a bélyegét a változtatásra. 

Orvosoknak meg ne akarják megmagyarázni a rendőrök azt, hogy mi az egészséges életmód… nem ártott volna orvosokkal beszélgetniük legalább egy picit.

– mondta.

Hozzátette: az átalakításokkal kapcsolatban Jenei Zoltán országos kórház-főigazgatótól olvasott egy „égbekiáltó baromságot” is. Szerinte ugyanis attól, hogy 5500 ember távozott az egészségügyből, még javulhat is az egészségügyi ellátás.

Hát ez olyan, mint amikor a futballedző azt mondja, hogy kiállították két emberemet, de hát kilencen sokkal több esélyünk van, hogy győzzünk. A viccnek is van határa

– vélekedett Dézsi Csaba András, aki szerint az a „sikerpropaganda”, amit néhányan közvetítenek a döntéshozók fele, kizárólag arról szól, hogy a tévedéseiket próbálják meg álcázni. 

A beszélgetés későbbi szakaszában a polgármester arról is beszélt, hogy a kormányzati elvonások súlyosan érintették a győri városvezetést is.

18 milliárd forint az, ami kigurult a város pénztárcájából a Covid-járvány különböző adóelengedési, parkolásidíj-elengedési és egyéb más döntések alapján

– mondta, hozzátéve: nem panaszkodni akar, csak arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy „ nem három forintról van szó”. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek