Jönnek az érdekességek: Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a Balaton Soundon való részvételt

Megosztás

Gyaníthatjuk, nem az utolsó eset, amikor alapvetően megkülönböztetnék az oltott és nem oltott embereket Magyarországon.

Egyelőre azt sem tudni, hogy lehet-e fesztivált szervezni nyáron, és hogy beoltják-e addigra a bulizni vágyókat.

A múlt héten derült ki, hogy a szervezők lefoglalták a Balaton Sound helyszínét Zamárdiban. A város testülete engedélyt adott, hogy szigorú járványügyi feltételek mellett nyáron megrendezzék a fesztivált, amelyet július első hetére tervezett be a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. A 24.hu szerint a héten elkezdődik az egyezkedési folyamat Zamárdi önkormányzata és a szigetes szervezők között a Balaton Sound megrendezésének feltételeiről.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármester a portálnak hangsúlyozta, hogy a testület nagyon kemény járványügyi megelőző intézkedéseket várna el a szervezőktől. Kiemelte, hogy a testület az egyelőre még bevezetés előtt álló oltási igazolványt is kötelezővé tenné a rendezvényen.

A Sziget Zrt. ügyvezetője viszont azt mondta a portálnak, hogy egyelőre nem látják, hogy az oltási igazolvány a fesztiválok szervezésében életképes megoldás lenne. Kádár Tamás úgy fogalmazott, a legutóbbi kormányzati bejelentések nem javítják az esélyeket arra, hogy az idei szezonban bármilyen, akár oltási igazolványos tömegrendezvények létrejöhessenek.

A fesztiválok megrendezésével kapcsolatos végső döntést következő hetekben hozza meg a cég.

Kádár a portálnak elmondta, hogy az igazolvány bevezetése több problémát is felvet. Egyfelől jelenleg nem tudni, hogy a 20–30 éves fiatalok egyáltalán megkapják-e nyárig a koronavírus elleni vakcinát. Szintén problémás, hogy a fesztiválszervezőknek ellenőrizniük kellene a jegyvásárlók szenzitív egészségügyi adatait, ami pedig adatvédelmi aggályokat vet fel – adat hírül a Hvg.hu.

Related posts