Bemutatták a Miskolc és Eger közötti kerékpárút terveit

Megosztás

Pénteken prezentálták a szakemberek a két megyeszékhely közé tervezett bicikliút terveit – számolt be róla a Boon.hu. A lapnak nyilatkozó Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta: “hároméves projektről van szó, amely abból az ötletből indult, hogy hogyan lehetne a miskolci turisztikai térséget egy kicsit bővíteni”.

Az alapelképzelés az volt, hogy olyan tájakon haladjon keresztül a kerékpárút, ahol élvezet családi vagy baráti társaságban kerékpározni, minél kisebb balesetveszéllyel – hangsúlyozta az alelnök. Ezért olyan területeket kerestek, amelyek erdőkön, régi mezőgazdasági utakon, szántóföldek mellett, szőlők és tavak mentén mennek keresztül.

“A tervezett Miskolc és Eger közötti kerékpárúton vannak nehezebb és könnyebb szakaszok, a lejtők és emelkedők dinamikusan változnak, ami a Bükkalján teljesen természetes – fogalmazott Szabó Gergely, a megyei közgyűlés elnöke. – Ez a táj csodálatos, és nagyon kevés helyen érint közutat, az is inkább önkormányzati belterület, ahol kicsi a forgalom, ezért nagyon biztonságos. Azt szeretnék, hogy élénk turistaforgalom induljon el a bicikliút kapcsán.”

További részletek a Boon.hu cikkében.

(A nyitókép illusztráció.)

Kapcsolódó cikkek