Két embert is sikeren újraélesztettek a napokban Borsodban

Megosztás

A police.hu számolt be róla, hogy az edelényi rendőrök a városban járőröztek 2021. február 28-án a délelőtti órákban, amikor arra figyeltek fel, hogy egy férfi fekszik a járdán, akit egy nő – amint később kiderült, egy orvos – próbált újraéleszteni. Az orvos elmondta, hogy egy járókelő próbált először segíteni a bajba jutott férfin, amit ő meglátott és ekkor vette át az intézkedést.

A járőrök azonnal felajánlották a segítségüket, amelynek során mellkas-kompressziót alkalmaztak, majd később átadták helyüket az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársainak. A gyors, szakszerű és összehangolt tevékenységnek köszönhetően a férfi életét sikerült megmenteni, aki – mint kiderült – egy félrenyelésből adódóan majdnem megfulladt.

Egy nappal később is történt egy hasonló eset. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2021. március 1-jén 9 óra 30 perc előtt érkezett a bejelentés, hogy egy férfi Sajópetriben a Petőfi Sándor utcában rosszul lett, és az újraélesztéséhez kérnek segítséget.

A közelben járőröző rendőrök – Sándor János rendőr zászlós és Iván Dávid rendőr őrmester – rögtön a helyszínre siettek, és a tanult életmentő technikát alkalmazva újraélesztették a 49 éves helyi férfit. A mentőhelikopterrel a helyszínre érkező mentőorvosnak az egyenruhások átadták a szakszerűen ellátott beteget, akit a szolgálat munkatársai további ellátás céljából kórházba vittek.

police.hu

Hozzászólások

Related posts