Határtalan pofátlanság: A kaszinók nemcsak a nyitvatartás problémáját kerülték meg, hanem a fogyasztást is megoldják egy trükkel

Megosztás

Magyarországon jelenleg vannak, akiknek mindent szabad. A kaszinók különleges helyek, itt nem terjed a koronavírus és bármilyen szabályozás alól ki tudnak bújni.

Kaszinóban járt a Blikk újságírója – a riportban azt igyekezett feltárni a lap, hogy megfelel-e az intézmény a járványügyi előírásoknak.

A kaszinók – ellentétben más vendéglátóhelyekkel – a mostani lezárások idején is nyitva tarthatnak, ezt a kormány egyszerűen azzal indokolja, hogy ezek nem vendéglátóhelyek. A riportból az derül ki, hogy valóban, nem árulnak például italokat helyben fogyasztásra – ezt azonban nem úgy oldják meg, hogy a kaszinózók nem fogyaszthatnak, hanem úgy, hogy nem vásárolhatnak, az italok, kávé ingyen elérhető a helyen. Ez annál is aggasztóbb, mivel ivás közben nyilvánvalóan nem hordják a maszkot – jegyzi meg a lap.

Az újságíró beszámolója szerint a távolságtartást sem lehet betartani a helyen, annyian vannak. Ezt megerősítette egy néhány héttel ezelőtti kép is, amelyen látszott: az Eurocenterben levő Las Vegas kaszinó születésnapi akciója idején hosszú sorban igyekeztek bejutni a helyre.

Ezen túl a játékosok között nem fertőtlenítik a nyerőautomatákat, és testhőmérsékletet sem mérnek a bejáratnál a Blikk riportja szerint. (Hvg.hu)

Related posts