Rogán Barbara és családja másik földügyletét is elutasította a BAZ megyei kormányhivatal

Megosztás

Rogán Antal felesége és családja másik földvásárlását is elkaszálta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal, értesült a Hvg.hu.

Ez egy százmilliós szerződés lett volna 80 hektárnyi területre, a magyar-amerikai tulajdonosok ezerhektárnyi birtoka mellett.

A három településen és tizenegy helyrajzi számon nyilvántartott összesen 80 hektárnyi ingatlant egy magyar magánszemélytől vették volna Obrusánszkiék, de a gigaüzlettel csaknem azonos kondíciókkal: a vételár 95 százalékát itt is a Budapest Banktól kapott kölcsöntől tervezték fedezni.

A szerződés szerint a kialkudott 100,939 millió forintból alig több mint ötmillió forintot kellett volna kifizetniük, a többit a Budapest Banktól igényelt földvásárlási kölcsönből állták volna.

– írja a Hvg.hu.

A lap elérte az ingatlanok tulajdonosát, aki köztisztviselői munkájára hivatkozva nem szeretett volna nyilatkozni, és a nevét sem szerette volna viszontlátni, annyit azonban elárult, hogy a kormányhivatal abban talált kivetnivalót, hogy a különböző művelési ágú és státuszú területekről nem lehetett volna egybefoglalva megállapodni.

Kapcsolódó cikkek