Ez vicces lesz, a lengyelek karanténba vágják azokat, akik nem az EU által engedélyezett vakcinákkal vannak beoltva

Megosztás

Lefordítva ez azt is jelenti, hogy például azok a magyarok, akiket az orosz, vagy a kínai vakcinával oltották be, egy másik EU-s tagországban karanténba kényszerülnek.

Szombattól csak negatív koronavírusteszttel lehet belépni Lengyelországba Csehország vagy Szlovákia felől, jelentette be szerdai sajtóértekezletén Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter. Hozzátette: a cseh-lengyel, illetve a cseh-szlovák határ átlépését szombattól kötelezően tíznapos karantén követi, ez alól csak a negatív (antigén vagy PCR) vírusteszt vagy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinák mindkét dózisával történt beoltásról szóló igazolás mentesít. Tehát azokra a magyarokra, akiket Sinopharm, vagy Sputnyik-V vakcinával oltottak, szintén karantén vár. 

Lengyelországban szintén szombattól korlátozzák a száj és orr eltakarását szolgáló eszközök körét, mégpedig úgy, hogy csak a szájmaszkot ismerik el hatékonynak. A sálat, arcpajzsot maszk nélkül nem fogadják el.  Az északkelet-lengyelországi Varmia-Mazúriai vajdaságban újból bevezetik a február 12-től országszerte feloldott korlátozásokat, bezárnak a szállodák, a bevásárlóközpontok, a kulturális intézmények és a sportuszodák. Az intézkedésekre azért van szükség, mert a térségben az újonnan fertőzöttek száma jobban növekszik, mint a 16 másik vajdaságban. Míg országszerte a múlt héten átlagosan napi 20 új fertőzöttet regisztráltak 100 ezer lakosra, Varmia-Mazúriában 45-öt. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek