Titokban egy 50 méteres autós aluljáró épül a Puskás Aréna alá védett személyeknek kétmilliárdért – Hubay György is aláírta

Megosztás

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke bejelentette, hogy Orbánék titkos alagutat terveznek a Puskás Aréna alá 2 milliárdért. A politikus ezzel tudatosan szegte meg a titoktartési fogadalmát, amit videójában el is mondott.

Tegnap reggel egy olyan papírt adtak a kezembe, amely szerint Orbán Viktor egy saját alagutat akar magának építeni a Puskás Stadionba kétmilliárd forint értékben.

– Mondta Stummer a videóban.

Stummer elmondta a videóban, hogy azért került a kezébe ez a dokumentum, mert ezt a beruházást a parlament nemzetbiztonsági bizottságán keresztül akarták “sok évre” titkosítani, méghozzá szerinte azért, mert

“el akarták kerülni a botrányt, amit ez a hír okozhat”.

Stummer állítása szerint megpróbálta visszadobni a tervet, közlése szerint a bizottság elnökeként nem engedte napirendre venni a keddi ülésen. Állítása szerint ezután – akarata ellenére – mégis napirendre került a tervezet, sőt, nemcsak odakerült, hanem át is ment a fideszes testületi tagok többségi szavazatával.

A Telex infomációi szerint a Fidesz-KDNP négy képviselője, név szerint Halász János, Hubay György, Lezsák Sándor, Móring József szavazott igennel a keddi bizottsági ülésen, míg Stummer János (Jobbik) és Ungár Péter (LMP) nem támogatta a javaslatot, az ülésről távol maradó Molnár Zsolt (MSZP) pedig az LMP politikusát hatalmazta fel, hogy nemmel szavazzon.

(Hubay György nevét nem véletlenül ismerős sokak számára, hiszen borosdi országgyűlési képviselőről van szó)

A Puskás Aréna – szintén a Facebookon – reagált:

„A Puskás Aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni: jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az Arénába.

A felülvizsgálat eredménye: jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni.

A tervezett megoldás egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró. Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva. A költségekről a pályáztatás után az építtető köteles beszámolni a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának.”

Kapcsolódó cikkek