Új épületet tervez a Szent István térre az Avalon, de az irodaház is fel fog épülni

Megosztás

Az eredeti elképzelésnek megfelelően a Hell-cégcsoport építheti meg a Szent István tér jelenleg hiányzó, délkeleti térfalát, ez azonban egy teljesen új épület lesz, nem pedig a korábban tervezett Avalon Business Center – írja a Minap.hu. Ugyanis hosszas egyeztetéseket követően elállt a befektető, jelenleg pedig az önkormányzattal egyeztetnek a majdan térfalként is funkcionáló új épületről – tudtuk meg Tóth Róberttől, az Avalon Center Kft. ügyvezetőjétől.

“Tudomásul vettük, hogy a miskolciak nem akarnak a Szent István téren irodaházat. Az egyeztetéseket azért folytatjuk, mert hiszünk Miskolcban, lokálpatriótaként mindig is nyugat-európai nagyvárosként gondoltunk a megyeszékhelyre. Ennek megfelelően azt is gondoljuk, a belváros közepén található elhanyagolt, murvás parkoló nem illik a város színvonalához” – hangsúlyozta a Minap.hu-nak nyilatkozó cégvezető.

“Jelenleg a főépítésszel egyeztetik álláspontjukat azért, mert – mint Tóth Róbert hangsúlyozta – továbbra is fontos számukra a lakosság véleménye, és az ő személyével együttműködve tudjuk megtenni a projekt társadalmasítását. „Bízunk benne, hogy ez a fajta megközelítés segít majd egy széles társadalmi konszenzuson alapuló projekt megszületésében, ami olyan beruházás lesz, amit minden miskolci magáénak érez, és amire méltán büszke lehet” – tette hozzá.

Az egyeztetésekkel kapcsolatban nem csak az Avalon Centers bizakodó. A főépítész azt mondja, teljes összhangban zajlanak az egyeztetések a három fél, vagyis a beruházó, a tervező és az önkormányzat között. Szunyogh László szerint egyébként a korábban elképzelt irodaház tervei is egy nagyon színvonalas, modern épületegyüttest mutattak be, szerinte azzal elsősorban az volt a probléma, hogy tömegformálása miatt egyszerűen nem illett a településképbe.

További részletek a Minap.hu cikkében.

Fotó: Végh Csaba/Minap.hu

Hozzászólások

Related posts