Vasutasokra támadt egy jegy nélküli utas – sajnos nem egyedi eset a szomszédos megyében sem

Megosztás

A jegyvizsgálót, a mozdonyvezetőt és egy utast is bántalmazott a magáról megfeledkezett férfi. A történet szépsége, hogy az illetőnek nincs is magyarországi lakcíme.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség egy ukrán férfi letartóztatását indítványozza, miután az kedden egy Nyíregyháza és Rakamaz között közlekedő személyvonaton rátámadt a jegyvizsgálóra és a mozdonyvezetőre, majd egy utast is megütött – adta hírül a 444.hu.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfinak nem volt jegye, ezért a kalauznő megkérte, hogy a következő megállóban szálljon le a vonatról. Bár a férfi a görögszállási állomáson leszállt a szerelvényről, de visszaugrott az induló vonat első kocsijába, és a jegyvizsgáló ismételt kérésére sem volt hajlandó elhagyni a vonatot.

A kalauz a mozdonyvezetővel együtt próbálta meg rávenni a férfit a leszállásra, de ő ököllel arcon ütötte a mozdonyvezetőt, és gyomron vágott egy közelben álló utast is, majd követte a kalauznőt, aki maga után lezárta a kocsi ajtaját. A támadó erre könyökkel betörte az ajtó üvegét, és megpróbált bejutni az időközben a vezetői fülkéjébe bezárkózó mozdonyvezetőhöz is.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított külföldi férfi ellen lopás és garázdaság miatt van folyamatban eljárás, munkahelye, jövedelme és állandó lakcíme nincs Magyarországon. A gyanúsított letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

Kapcsolódó cikkek