Lemond az épületéről a Freeszfe Egyesület

Megosztás

“Közösségi- és oktatási tér kialakítására keres helyszínt a Freeszfe Egyesület, miután a politikai fronttá vált hetedik kerületi épület bérleti jogáról, a szemeszter végével, lemondunk. Továbbra is bázisdemokratikus keretek közt működő, autonóm, független közösségünk döntésének célja az SZFE 155 éves szellemiségéhez és hagyományaihoz méltó környezetet teremteni az alkotóműhelynek és a kezdetét vett munkának. Kiköltözésünk a zeneiskola ügyének megoldását ugyan nem biztosíthatja, de a vezetőségükkel közös reményeink szerint a növendékeket és mestereket övező támogatás kitartása eredményre vezet majd” – írja közleményében a Freeszfe Egyesület.

“Az oktatás folyamatosságát garantálni hivatott, valamint a vizsgaelőadások és vizsgafilmek elkészítéséről nagylelkű támogatókkal és különböző játszóhelyekkel megegyezett Várkonyi Alapítvány a szemeszter végét tűzte ki az eredetileg határozatlan idejű szerződés felbontására. Az egyesület, ez idő alatt, a nyilvános pályázatában is körvonalazott tervek és víziók megvalósítására alkalmas, új helyszínt keres.”

“Mi, a Freeszfe Egyesület tagjai, oktatók és hallgatók, a Molnár Antal Zeneiskola vezetőségével folytatott egyeztetések alapján, velük közösen bízunk abban, hogy a politikai intermezzo, amelyről mindkét intézmény a sajtóból értesült, nem volt teljesen hiábavaló: kitartó társadalmi nyomás hatására a fenntartó tankerület és az önkormányzat az eddigieknél talán intenzívebben törekszik majd egy olyan konstrukció kialakítására, mely által a zeneiskola ügye rendeződhet.”

Kapcsolódó cikkek