Kósa Lajosnak ajándékozta volna egy bank negyedét a “csengeri örökösnő”

Megosztás

A csengeri örökösnőként elhíresült Sz. Gáborné több ajándékozási szerződést is kötött Kósa Lajossal 2016-ban; az egyik ilyen dokumentum szerint a volt debreceni polgármester tulajdonába került volna a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka – írta a Blikk.

Ez az egyik legnagyobb francia pénzintézet: több mint harminc országban mintegy ötmillió ügyfele van. A szélhámos azt állította, 99 százalékos részesedéssel bír a bankban. 

Sz. Gáborné egy svájci repülőcéggel is megajándékozta volna Kósa Lajost, helyesebben öt éven keresztül az osztalékjövedelmének öt százalékát ajánlotta fel a fideszes politikusnak. A lap birtokába került szerződések szerint Kósa “köszönettel elfogadta” a nagyvonalú ajándékokat. 

Rendőrségi vallomásában Kósa azt mondta, a szerződések már az aláírás pillanatában is semmisnek minősültek, mivel az ajándéktárgyak nem voltak az ajándékozó birtokában.

“A két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire nem emlékszem. Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartásom, hogy tőle semmit nem fogadok el, sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet”

– fogalmazott Kósa Lajos.


A csengeri örökösnő egyébként Kósa családtagjait is meg akarta ajándékozni: Sz. Gáborné közjegyző előtt nyilatkozott arról, hogy 2,6 millió eurót (körülbelül 930 millió forintot) utal a volt debreceni polgármester feleségének, illetve az édesanyjának a bankszámlájára.

Kapcsolódó cikkek