Csökkenhet a közszolgáltatások színvonala Miskolcon

Megosztás

Nincs könnyű helyzetben a Miskolc Holding Zrt, amely a közösségi közlekedésért, a vízszolgáltatásért és a távhőszolgáltatásért is felel a városban. A cég Felügyelőbizottságának elnöke, Dr. Simon Gábor, a vezérigazgatója, Dukai Zoltán, valamint az igazgatóság elnökhelyettese, Iván Tamás volt a Miskolci Napló vendége – meséltek a működésről, a döntéshozatalról, de arról is, hogy mi várható a közeljövőben.

Szóba került az is, hogy négy milliárd forint hiányról beszélhetünk a céggel kapcsolatban – Dr. Simon Gábor szerint a Fidesz-kormányok működése óta a tömegközlekedés támogatása folyamatosan csökken az állam részéről, ez az egyik oka a kiesésnek. Ezzel összefügg, hogy az iparűzési adók kiesése, az önkormányzat csökkentett állami támogatása szintén jelentős összegeket vett ki a Holding zsebéből, ahogy természetesen a koronavírus és az így csökkent jegybevétel is.

Végül, ami a miskolci közszolgáltatásokat illeti, azzal zárta, hogy az alapvető dolgokat akkor is el kell látni, ha nincs pénz – lehet, hogy magasabb lesz a fű, vagy kevesebbet fog járni a busz, lehet változás a szolgáltatások színvonalában, de optimistáknak kell lenniük és meg kell oldani a feladatot.

A Miskolci Napló félórás műsora itt megtekinthető:

Kapcsolódó cikkek