Börtönben rabolta ki cellatársait Borsodban, elítélték

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki a vád szerint kirabolta a három zárkatársát – írja az Miskolci Törvényszék honlapja.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott egy borsodi büntetés-végrehajtási intézetben ugyanabban a zárkában töltötte a büntetését a sértettekkel.

Kihasználva a fizikai erőfölényét, a zárkában kialakult alá-fölé rendeltségi rangsorban betöltött szerepét

2017. október 14-én bántalmazással és fenyegetéssel szerezte meg a zárkatársai különféle használati tárgyait: pulóvert, nadrágot és cipőt, továbbá élelmiszert, tisztálkodási szereket, dohányt és kávét vett el tőlük. Továbbá verekedésre, illetve megalázó feladatok teljesítésére kényszerítette őket, egyiküket pedig úgy bántalmazta, hogy a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járásbíróság a letartóztatásban lévő vádlottat rablás és kényszerítés miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően is volt már büntetve. A bíróság egyidejűleg a vádlott letartóztatását fenntartotta, mivel a kiszabott büntetés mértéke miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve tartani kell esetében a bűnismétléstől is.

A bíróság döntése ellen a vádlott és védője fellebbezett, míg az ügyészség három napot tartott fenn az ítélet elleni jogorvoslat bejelentésére. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Kapcsolódó cikkek