Az Instagram sem veszélytelen, helyi betörők figyelték ki hírességek szokásait a közösségi médián keresztül, majd a kellő pillanatban kirabolták őket

Megosztás

Ha túl sok információt osztunk meg magunkról mindenki számára, előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor a bűnözők ezt köszönik szépen és visszaélnek vele. Itt is ez történt.

Egy négyfős olasz bűnbanda állítólag focistákat, tévés műsorvezetőket és influenszereket rabolt ki az Instagramot használva, írja a Guardian.

Az „Akrobata tolvajokként” emlegetett bandát letartóztatták Milánóban, miután több házat is kiraboltak. Állítólag a hírességek Instagramján figyelték ki azok napi rutinját, házuk méretét, az ablakok kinézetét, rekonstruálva, mikor nincsenek otthon és hol lehet bejutni a lakásba. A csapat kirabolta többek között az Inter Milan focistáját, egy Olaszországban ismert műsorvezetőt, Diletta Leottát és egy influenszert is.

A 17 és 44 év közötti férfiak a rabláskor elegánsan öltöztek fel, hogy beolvadjanak az adott híresség lakónegyedébe. Az egyik lopásról készült felvétel szerint a banda egyik tagja őrködött, míg egy másik a lakások ablakán keresztül bemászott, hogy kinyithassa társainak az ajtót. Francesca Crupi milánói ügyész szerint az emeletes házak sem jelentettek akadályt a betörőknek, ilyenkor latexkesztyű segítségével másztak fel a fenti ablakokhoz.

A rendőrség szerint a lopássorozat tavaly júniusban kezdődött, az első betöréskor 150 ezer eurónak megfelelő órát, ékszert és táskát vittek el a betörők.

Kapcsolódó cikkek