Egy felmérés szerint emelkedik azok száma, akik kinyitnának, de a többség rendben van a szigorításokkal

Megosztás

November óta stabilan ötven százalék fölött van azok aránya, akik megfelelően szigorúnak tartják a kormányzat koronavírussal kapcsolatos intézkedéseit – derül ki a Nézőpont Intézet február 2. és 4. között, ezer fő telefonos megkérdezésével készült reprezentatív közvélemény-kutatásából.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a magyarok csaknem 60 százaléka szerint megfelelően szigorú a szabályozás, de jelentősen emelkedett a nyitáspártiak tábora. 

Magyar Nemzetnek készített felmérés szerint a válaszadók 59 százaléka mondta azt, hogy elégedett a korlátozások jelenlegi szintjével. 22 százalékuk nevezte túl szigorúnak a lezárásokat. Januárban még csak 12 százalékuk volt ezen a véleményen, vagyis év eleje óta jelentősen emelkedik a nyitáspártiak aránya.   

További szigorításokat a válaszadók 11 százaléka tartana indokoltnak. Ennek a csoportnak a mérete a januári 22 százalékról feleződött meg mostanra. Az oltások számának növekedésével, illetve a jobb idő beköszöntével azonban várhatóan a nyitást pártolók aránya növekedni fog a Nézőpont Intézet szerint.

Kapcsolódó cikkek