Államtitkár: “A kormány elismeri és megbecsüli a mentősöket” – mi is így érezzük?

Megosztás

Ahogy az ápolókat, a tanárokat, a nyugdíjasokat és mindenki mást is, ha szavakkal kell elismerni. A gyakorlatban valahogy nem egészen ezt tapasztaljuk. Rétvári Bence újabb, hajmeresztő kijelentése.

A kormány megbecsüli és elismeri a mentősöket – írta Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára Rig Lajos jobbikos képviselőnek adott válaszában.

Az ellenzéki politikus azt kérdezte a tárcától: „Valóban fontosak-e a kormánynak a mentődolgozók?”

A kormány megbecsüli és elismeri az egészségügyi dolgozók, így a mentődolgozók áldozatos munkáját

– hangzott Rétvári Bence válasza.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy ezért alkották meg az egészségügyi dolgozók jogviszonyáról szóló, 2020-as törvényt is. Ennek értelmében a jogviszonyuk március 1-jén automatikusan alakul át a munkavégzési jogviszonyból egészségügyi szolgálati jogviszonnyá – fejtette ki. 

Hozzátette: az Országos Mentőszolgálat fejlesztése is fontos a kormány számára. A béremelések mellett arra is törekszenek, hogy a dolgozók szakmai munkáját, szakmai fejlődését, munkaruhával való ellátását, testi és lelki egészségük megőrzését, illetve társadalmi elismertségüket és munkakörülményeiket javítsák – részletezte.

A kormány a 2020. évben kétszer annyi forrást biztosított az OMSZ részére, mint 2010-ben. 2010 óta felújított 107 mentőállomást, valamint létrejött 34 új mentőállomás is

– hangsúlyozta Rétvári Bence.

Hozzátette: az egészségügyi dolgozók 2022-ig bezáruló átfogó béremelése a mentősöket is érinti, valamint ők is megkapták a koronavírus elleni védekezés miatti 500 000 forintos rendkívüli juttatást. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek