Gulyás Gergely szerint Varga Judit és férje a jó erkölcs szerint jártak el

Megosztás

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Népszavának adott interjút, melyben szóba került az, hogy Varga Judit és férje CSOK-ot is igénybe vett a balatoni házuk felújításához – Gulyás Gergely szerint a pár a jó erkölcs szerint járt el az ügyben. Mint mondta, Vargáék úgy tervezték, hogy ott, a Balatonon fognak élni, de aztán végül mégsem így lett, nyaralóvá tették az ingatlant – szerinte erre felvenni a tízmillió forintos támogatást törvényes és erkölcsös.

Gulyás a vakcinakérdésről is részletesen beszélt.

“A magyar hatóságok az oltóanyag használata előtt kétszer is engedélyeznek. Először dokumentáció alapján az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), utána az oltóanyag birtokában a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A kormány döntése azt segíti elő, hogy az oltóanyag eljusson Magyarországra, de az úgynevezett felszabadítást, vagyis az oltóanyag birtokában a vakcina használatának engedélyezését az NNK végzi. A vizsgálat teljeskörű és alapos, de az az állítás komolytalan, hogy egy világjárvány közepette ugyanolyan sebességgel kell engedélyezni a járvány leküzdéséhez elengedhetetlen vakcinákat, mint békeidőben egy új típusú influenzaoltást. Ezt se az európai, se az amerikai gyógyszerhatóságok nem gondolják” – mondta Gulyás.

Szerinte egyébként nincs politikai nyomás senkin, hiába kapta meg azt a kérdést, hogy vajon hogyan tudnak úgy objektív és felelős vizsgálatot folytatni, amikor maga a miniszterelnök mondja, hogy a kínai vakcinát hamar engedélyezniük kell.

Nem politikai nyomást látok, hanem azt, hogy még ma is több tucat ember hal meg minden nap. Ez a magyar állam intézményeire is jelent egyfajta nyomást, de ez nem politikai, hanem morális. Ebben a helyzetben rendkívüli gyorsasággal, de megalapozottan kell az illetékes hatóságoknak eljárnia. Ez nem a kormány érdeke, hanem mindannyiunké.

Kapcsolódó cikkek