Az Orbán-kormányban már nem az első igazságügyi miniszter, akinek szava finoman szólva megkérdőjelezhető

Megosztás

Nyílt titok, hogy Orbán Viktor a lojalitás alapján válogatja meg minisztereit, de az mégiscsak érdekes, hogy éppen az igazságügyben találunk Trócsányi Lászlóhoz és Varga Judithoz hasonló, szavahihető embereket. Előbbiről már többször is kiderült, hogy hazudott és az európai színpadon gyorsan meg is bukott, míg utóbbinál a pénzügyek nagyon nem akarnak törvényesen, de minimum erkölcsileg stimmelni.

Kicsit mélyebben is rámutatott a furcsa jelenségre Juszt László, saját Facebook-oldalán.

“Nincsen szerencséje Orbánnak az igazságügyi minisztereivel. Ugyan a pudingkeménységű törvényeivel mindent a döntéseihez igazít, de ez nem változtat a törvénysértések és az erkölcsi nihil tényein. A törvényváltoztatások csak itthon mentesítik a felelősség alól a bohócait, de amint elhagyják az országot kiderül az igazság.

Amikor európai mércével mérték Trócsányit az Unióban, a meghallgatásán azonnal kiderült, hogy hazudott, hogy a tisztessége finoman szólva is megkérdőjelezhető. El is tanácsolták! Szégyent hozva hazánkra, megbukott a biztosi meghallgatáson. Azt hazudta, hogy miniszterként már nem volt tulajdonrésze a Nagy és Trócsányi ügyvédi irodában. Kiderült, hogy volt!

Azután azt állította, hogy az iroda nem kapott a minisztersége idején állami megbízásokat. Kiderült, hogy 2018-ban a paksi bővítési ügyben kapott az iroda szerepet!

Az ilyen “apróságokat” csak nálunk nézik el. Működő jogállamokban nem. Varga Juditnak szakvizsgája ugyan nincs, de arra megvan a képessége, hogy a saját kormánya által hozott törvényeken megtalálja a kiskapukat.

Lehet, hogy törvényeket nem sértett(?), de erkölcsileg már hulla! (Bár azt nem tudom mennyire törvényes felvenni 300.000-et, havonta?) Most komolyan! Egy ilyen erkölcsileg bukott ember magyarázza el a magyaroknak, hogy mi a helyes és mi nem? Ő fogja a ránk kötelező törvényeket megalkotni?”

Kapcsolódó cikkek