Meghalt a csecsemő, akit a víz alá merítettek a keresztelőn

Megosztás

Meghalt egy hathetes csecsemő, miután egy nappal korábban a keresztelési szertartás részeként végzett víz alá merítés következtében leállt a légzése és a szívműködése, írja a Krónikaonline.ro-ra hivatkozva a Telex. A másfél hónapos csecsemőt súlyos állapotban vitték kórházba az északkelet Romániában lévő Suceava egyik ortodox templomából. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indult eljárás az ortodox pap ellen.

A csecsemő az alámerítés után lett rosszul, a mentőt a szülők hívták ki. A helyszínre érkezett rohammentősök szerint a baba túl sok vizet nyelt, víz került a tüdejébe, így az újjáélesztés után súlyos állapotban kórházba szállították. A kórházban intubálták, de hétfő reggelre meghalt.

A Román Ortodox Egyház (BOR) szóvivője, Vasile Bănescu közölte, hogy az egyház belső vizsgálatot indít. Bănescu elmondta azt is, hogy a keresztelés során a vízben való alámerítést 2-3 másodperc alatt kell elvégezni, közben a papnak egyik kezével tartania kell a gyerek fejét és tarkóját, másik kezével pedig védenie kell a száját és az orrát úgy, hogy ne nyeljen vizet, miközben háromszor alámerítik. Az alámerítésnek ugyanakkor közvetlenül a lélegzetvétel után kell történnie.

Telex.hu, Képünk csak illusztráció.

Kapcsolódó cikkek