Annyira összeverték a putnoki férfit, hogy beszédképtelenné vált

Megosztás

A Miskolci Törvényszék szabadságvesztésre ítélt két férfit, akik súlyosan bántalmaztak egy embert Putnokon. A férfi emiatt életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, valamint beszédképtelenné is vált.

A bíróság megállapítása szerint a vádlottak és a sértett ismerték egymást, korábban nézeteltérés is volt közöttük. 2017. március 3-án, este 22 óra körül a sértett ismerőse társaságában Putnokon egy üres ingatlanon szipuzott, amikor észrevették, hogy a vádlottak közelítenek feléjük. A sértett megijedt a vádlottaktól, azonban bódult állapota miatt nem tudta elhagyni a helyszínt, míg társa elfutott. A vádlottak időközben odaértek a sértetthez, vitatkoztak, majd egyikük háromszor ököllel fejen ütötte a férfit, aki a földre esett.

A két vádlott a földön fekvő kábult sértettet testszerte rugdosta és egy fa karóval ütötte. Később, amikor a sértett már nem mozdult, magára hagyták. A sértett orrcsonttörést és életveszélyes koponyasérülést szenvedett, melynek következtében beszédképtelenné vált.

A törvényszék társtettesként elkövetett testi sértés bűntette miatt bűnösnek mondta ki a két férfit, őket személyenként 5 év 6 hónap szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlottak cselekménye következtében a sértett az életveszélyes sérülésen túl maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást is szenvedett.  További súlyosító körülmény volt, hogy a vádlottak a bűncselekmény elkövetését megelőzően is voltak már büntetve.

A bíróság ítéletét az ügyészség elfogadta, azonban a bűnösnek ítélt vádlottak és a védőik felmentés érdekében fellebbeztek. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó cikkek