Orbán Viktornak új sportügyi főtanácsadója van

Megosztás

Már decemberben megállapodott Orbán Viktor miniszterelnök új sportügyi főtanácsadójával, Schmidt Ádámmal, aki januártól munkába is állt – tudta meg a Telex.

A kormány számára stratégiailag kiemelt területen Schmidt fontos, bizalmi pozíciót tölthet be, kinevezését eddig nem közölték hivatalosan, érdeklődésünkre nem cáfolta, hogy elvállalta a feladatot.

Schmidt felesége a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin. A korábbi köztársasági elnök olimpiai bajnok Schmitt Pállal nincs rokonságban. 2009-ben a Magyar Olimpiai Bizottság jogi igazgatója volt, két év múlva távozott, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) jogásza volt 2010-től, majd 2011-től a szövetség minősítő bizottságának elnöke. 2008 óta működik saját ügyvédi irodája, a Testnevelési Egyetemen is tanított.

A Telex forrásai úgy jellemezték őt, mint aki nem pártvonalon kapta megbízatását, hanem a szakmaisága juttatta el a tisztségbe, mert a sport teljes spektrumára rálátása van. Nem szeret szerepelni, de nagy munkabírású.

Hozzászólások

Related posts