Hamisított euróval akartak autót vásárolni, de lebuktak

Megosztás


A Miskolci Járásbíróság január 21-én, csütörtökön bűnügyi felügyeletét rendelte el annak a két borsodi férfinak, akik a gyanú szerint hamis euróval akartak autót vásárolni – közölt a Miskolci Törvényszék.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 5000 euró hamis bankjegyet szereztek, mellyel vásárolni akartak. 2021. január 18-án felhívták egy internetes oldalon eladásra kínált gépjármű tulajdonosát telefonon azzal, hogy szeretnék megvenni a sértett autóját.

A találkozás során az egyik gyanúsított, aki álnéven mutatkozott be a sértettnek, közölte, hogy a személygépkocsi vételárát euróval akarja kifizetni. Az eladó megtévesztésére a gyanúsítottak elővették a náluk lévő, eurónak látszó pénzköteget és számolni kezdték, azonban az eladónak még a szerződés aláírását megelőzően gyanússá váltak a vevők, ezért elállt az üzlettől, így az autóvásárlás elmaradt.

A gyanúsítottakkal emiatt szemben pénzhamisítás miatt indult eljárás, mely a cselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A szökés fennálló veszélye miatt négy hónapra bűnügyi felügyeletet rendeltek el a gyanúsítottak mozgását nyomon követő eszköz egyidejű alkalmazása mellett.

A bűnügyi felügyelet tartama alatt a gyanúsítottak a bíróság által kijelölt lakást engedély nélkül nem hagyhatják el, lakóhelyüket nem változtathatják meg, ha a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegik letartóztatásba kerülhetnek (A bíróság döntése végleges).

Kapcsolódó cikkek