Cáfolja a japán kormány, hogy lefújnák a tokiói olimpiát

Megosztás

A tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg a nyári olimpiai játékokat Tokióban, de arról, hogy valóban megtartják-e, ellentondásos hírek jelentek meg az utóbbi egy napban – írja a 444.hu. A Times azt írja, hogy a japán kormány már belenyugodott, hogy idén sem lesz olimpia Tokióban, és már a 2032-es olimpiára koncentrálnak, ezzel szemben a CNN-nek pedig olyan információi vannak, miszerint a japán kormány eltökélt, és megtartják az olimpiát.

A CNN-hez eljutott közleményben az olimpia szervezői azt írták, a japán miniszterelnök, Szuga Josihide mindenképpen szeretné megtartani az olimpiát, és további megbeszéléseket folytatnak arról, hogy milyen járványügyi óvintézkedések szükségesek még hozzá a járvány miatt. Hozzátették, hogy remélik, az élet hamarosan visszatér a normális kerékvágásba, és mindent megtesznek azért, hogy biztonságos keretek között tarthassák meg a világ legnagyobb sporteseményét.

A japán miniszterelnök péntek reggeli parlamenti felszólalásában azt mondta, az olimpia „annak a szimbóluma lesz, hogy az emberiség legyőzte a koronavírust”, ezzel együtt pedig egy esély Japánnak, hogy a 2011-es földrengésből és cunamiból felépüljön.

Forrás: 444.hu

Hozzászólások

Related posts