HVG: bruttó 7,7 milliót keres Szijjártó egyik sajtósa a tízből

Megosztás

Egy kész digitális szakasz foglalkozik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi médiás szerepléséért annak ellenére, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak rendelkezik egy 17 fős sajtóosztállyal – közölte a HVG saját forrásaira hivatkozva.

Többek között fotós, vágó és több operatőr is tartozik ahhoz a stábhoz, ami közvetlenül Szijjártónak dolgozik. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a miniszterek közül az ő jelenléte a legerősebb a közösségi médiában: a tavaly tavasszal még csak nyolcvanezer fős követői táborát néhány hónap alatt sikerült több mint kétszázezresre növelnie.

Nyilván nem is az a célja egyik miniszternek sem, hogy Orbánt beelőzzék ezen a terepen, ám jól látható: éles különbségek vannak egy-egy kormánytag személyes miniszteri brandjének építésében. A koronavírus első hullámát egy-egy miniszter éppúgy kihasználta, mint maga a kormányfő, aki főként tavasszal több fontos döntést a saját Facebook-csatornáján jelentett be – így téve megkerülhetetlenné azt a platformot – írja a HVG.

A cikkből az is kiderült, hogy a kabinetben egyébként személyi operatőrként dolgozó Kodák Adrián 2020-ban bruttó 7,7 millió forintért szerződött a tárcával „külügyminisztériumi és diplomáciai események dokumentálására”. De vettek fel embereket szerkesztői feladatokra és kommunikációs tanácsadásra is.

Kapcsolódó cikkek