A közösségi oldalak szankcionálási lehetőségeit vizsgálja a kormány?

Megosztás

Varga Judit a héten egyeztet a Gazdasági Versenyhivatal elnökével is „a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről”.

A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Twitter és a Facebook is korlátozza – állítja részben személyes tapasztalataira, részben egy a Twitter vezérigazgatójáról készült hangfelvételre hivatkozva Varga Judit igazságügyi miniszter, akit a Telex idéz.

Varga a Facebookon osztotta meg a véleményét, miszerint a Facebook és a Twitter „shadowbant” használ, azaz „titokban, politikai céllal úgy korlátozzák a felhasználói profilunk láthatóságát, elérését, hogy arról mi ne tudjunk”.

Az igazságügyi miniszter a Facebook-posztjában bejelentette, hogy összehívta az ügyben a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését, illetve azt tervezi, hogy még a héten egyeztet a Gazdasági Versenyhivatal elnökével is „a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről”.

A Pesti TV egyik műsorában Varga azt is bejelentette, hogy az Igazságügyi Minisztérium „társadalmi felmérést készít a Facebook-cenzúráról, a közösségi oldalak tiltási, törlési gyakorlatáról”.

A műsorban a miniszter arról is beszélt, hogy szerinte „Joe Biden megválasztásával az amerikai techguruk is elszabadultak”, ezért arra készül, hogy a közösségi oldalak a következő magyarországi választásba is beleszólnak majd.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek