Saját korábbi ügyvédjei sem vállalják Trump védelmét az ellene indított eljárás során – úgy vélik, teljesen védhetetlen, amiket tett

Megosztás

A leköszönő elnök egyszerűen nem talál ügyvédet, mert mindenki visszautasítja a védelmét az alkalmatlansági eljárás során.

Nem tudja felállítani jogászcsapatát Donald Trump az ellene indított alkotmányos vádeljáráshoz, mert korábbi ügyvédjei nem vállalták a védelmét a Bloomberg szerint.

Trump az amerikai történelem első elnöke, aki ellen két impeachment is indult. A második vádeljárás indítását elnökségének utolsó hetében szavazta meg az  Egyesült Államok Kongresszusának alsóháza. Az eljárást hétfőn kezdeményezték a képviselőházban többségben lévő demokrata képviselők, mert úgy látják, hogy múlt hét szerdán Trump felkelésre buzdította a követőit, akik aztán megostromolták a Capitolium épületét.

Azok az ügyvédek, akik az első alkalmatlansági eljárás során védték Trumpot, most nemet mondtak a felkérésre, ugyanúgy, ahogy más korábbi ügyvédjei is. Egyikük privátban azt mondta, hogy védhetetlennek tartja, amit Trump tett.

„Nem lep meg különösebben, hogy azok a népszerű konzervatív ügyvédek, akikhez egy republikánus elnök normális esetben fordulhatna, most nem érdekeltek abban, hogy beszálljanak”

– mondta a Bloombergnek Keith Whittington, a Princeton Egyetem politika professzora. „Azok, akik korábban szívesen védték volna az elnököt más ügyekben, például az első impeachment során, nem feltétlen akarják védeni azt, amit most csinált – egyrészt mert nehezen védhető, másrészt pedig azért, mert árthat a szakmai hírnevüknek.”

444.hu

Hozzászólások

Related posts