Már huszonhárman haltak bele egyetlen országban a koronavírus elleni vakcina mellékhatásaiba – de kiknek nem szabad beadni?

Megosztás

A szakértők szerint kicsit jobban meg kellene vizsgálni, kinek adjuk be a védőoltást, ami sokaknak a megváltást, másoknak viszont a véget hozhatja el.

Norvégia figyelmeztet: kockázatos lehet a koronavírus elleni oltás 80 év felett. Huszonhárman elhunytak Norvégiában nem sokkal azután, hogy megkapták a koronavírus elleni oltóanyag első dózisát. Norvégia ezért figyelmeztet: a védőoltás túl kockázatos lehet a 80 évnél idősebb és gyógyíthatatlan beteg emberek számára – írta a Blikk a Bloomberg információi alapján.

A legsebezhetőbbek számára még a legenyhébb mellékhatások is súlyos következményekkel járhatnak. Akiknek csak nagyon kevés idejük van már hátra, azok számára a vakcina előnyei marginálisak lehetnek– adta tájékoztatásul a norvég közegészségügyi intézet.

Az országban 13 olyan elhunyt boncolását végezték el, akik megkapták a védőoltást. Az eredmények arra utalnak, hogy a mellékhatások okozták az idős, rendkívül gyenge immunrendszerű emberek halálát. Norvégiában eddig 33 ezer ember kapta meg a Pfizer és a BioNTech vakcina első dózisát.

Hozzászólások

Related posts