Két vezető is lemondott annál a kínai cégnél, amitől 1 millió vakcinát rendelne a magyar állam

Megosztás


Váratlanul lemondott a kínai állam tulajdonában lévő Sinopharm vakcinagyártó és gyógyszercég igazgatósági elnöke, Li Ziming, valamint a cégcsoport igazgatója, az ellenőrzési részleg első embere, Li Hui – írta a CNBC a hongkongi tőzsdén megjelent tájékoztatás alapján.

A távozó vezetők személyes okokra hivatkoznak, de hogy ez alatt pontosan mit kell érteni, egyelőre nem tudni. A Sinopharm koronavírus-vakcinákat is gyárt, de arról a hírről beszámoló külföldi lapok is csak találgatnak, hogy a távozásnak köze lehet-e a készítményekhez.

A Sinopharm összesen kétféle Covid-oltóanyagot fejleszt, a kínai hatóságok december 30-án engedélyezték a BBIBP-CorV névre keresztelt oltóanyagot, amit már a klinikai tesztelés harmadik fázisában elkezdtek alkalmazni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban úgy fogalmazott, „gyakorlatilag megállapodtunk” a kínai Sinopharm-vakcináról, melyből az első hírek alapján 1 millió dózis érkezhet Magyarországra, ha a magyar egészségügyi hatóság úgy ítéli meg, hogy a szer rendben van.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek