Itt a levél tartalma, amit az oltásra jelentkezőknek küldenek ki

Megosztás

Ha regisztrál a vakcinainfo.gov.hu weboldalon, akkor a protokol szerint egy automatikus levelet kap válaszul a kormánytól. Sajnos ebből nagyon kevés konkrét dolgot tudhatunk meg, ugyanis még mindig bizonytalan sok részlet az oltások jövőjéről. Egyelőre nem tudni, hogy az egyes típusú vakcinákból mennyi fog érkezni az orzságba. Azonban a Pfizer és a Moderna típusú vakcinákat említik ebben, ugyanis ezek már hitelesítve vannak az Európai Unióban. Kiemelik azt is, hogy két alkalommal kell megkapni ezeket az oltásokat, hogy kialakuljon az immunitás.

Íme a levél:

Tisztelt Hölgyem/Uram!

December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján. Először az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a vakcinát a kórházi oltópontokon, közülük több tízezren már éltek is a lehetőséggel. Az elmúlt napokban a fertőzésnek különösen kitett idősotthonokban is megkezdődtek az oltások. A cél az, hogy az itt élők és dolgozók mielőbb megkapják a védettséget. Ez önmagában több mint ezer intézményt jelent.

Magyarország eddig közel 20 millió adag vakcinát kötött le különböző nemzetközi gyártóknál. A közös uniós beszerzést a brüsszeli hatóságok végzik, de a kormány több gyártóval is intenzív tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy többféle oltóanyag álljon rendelkezésre. Jelenleg két gyártó (Pfizer, Moderna) vakcinája rendelkezik hatósági engedéllyel és kezdte meg a vakcinák szállítását az európai országokba, köztük hazánkba. Mindkét vakcinatípus esetében két oltás szükséges a védettséghez.

Már több mint egymillió magyar állampolgár regisztrált a koronavírus elleni oltásra, ez azt mutatja, hogy sokan szeretnének élni a lehetőséggel. A vakcina a leghatékonyabb eszköz a kezünkben a koronavírus ellen. Ezért arra kérjük, biztassa regisztrációra családtagjait és ismerőseit is! Az oltással kapcsolatos minden további tudnivalóról értesíteni fogjuk.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ

Kapcsolódó cikkek