Figyelem! Visszajár a helyközi diákbérletek ára – de be kell tartani egy fontos határidőt

Megosztás

Megszületett a döntés arról, hogy nem járhatnak pórul azok a diákok, akik már megvásárolták a helyközi diákbérletet januárra. A kormány ugyanis rettentően sokáig húzta-halasztotta a döntést, de végül úgy rendelkezett, a középiskolások maradnak a digitális oktatásnál még legalább egy hónapon át. Sokan pedig már megvették a bérletet előre.

Kezelési költség nélkül váltják vissza a januári helyközi diákbérleteket – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

A kormány az egyéb védelmi intézkedésekkel együtt a középiskolák, a szakképző és a felsőoktatási intézmények digitális munkarendjét is meghosszabbította 2021. február elsejéig. Az ITM elrendelése alapján

a helyközi szolgáltatók a januárra megváltott diákbérletek árát kezelési költség nélkül, teljes egészében visszafizetik azoknak, akik ezt legkésőbb január 18-án kérik.

A digitális oktatás meghosszabbítása miatt a januárra esetleg megvásárolt diákbérletek feleslegessé váltak. A minisztériumi intézkedés nyomán a szolgáltatók visszaveszik a helyközi járatokra szóló, januári havi vagy félhavi, vagy legkorábban 2021. január 4-i kezdő érvényességi dátumú 30 napos tanulói bérleteket. Ha az utasok ezt 2021. január 18-án 24 óráig kezdeményezik, a vételárat teljes egészében, kezelési költség felszámítása nélkül visszakapják.A helyközi közlekedési szolgáltatók összesített adataik szerint tavaly hasonló okokból több mint hétezer novemberi bérletet vettek vissza mintegy negyvenmillió forint értékben. Az innovációs tárca a díjmentes visszaváltás újbóli elrendelésével mentesíti az egyetemi hallgatókat, középiskolásokat és családjaikat az indokolatlan kiadásoktól – írták.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek