Világversenyen végzett első helyen a miskolci énekes kislány

Megosztás

Az Index írta meg, hogy nemzetközi megmérettetésen győzött a kilencéves énekesnő, Balla Riana Emma. Az itthon versenyeket sorra nyerő kislány háromévesen szeretett bele az operett műfajába, szülei pedig ugyan semmit sem erőltetnek, mindenben támogatják lányukat.

Mivel itthon nem gyakori, hogy ennyi idős gyerekeknek tartsanak hangképzéseket, vegyes kritikák éri Riana Emmát, éppen ezért döntöttek úgy, hogy egy amerikai zsűri előtt is próbára teszik magukat. Ezért Riana Emma elindult a Golden Classical Music Awardson, ahol klasszikus szólóénekes juniorkategóriában elhozta az első helyet. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kilencéves lány részt vehet egy debütáló koncerten New Yorkban a Carnegie Hallban, ha a vírus is engedi, 2021 nyarán.

“Anyukám épp a gépnél ült, mikor jött az e-mail az első helyről. Én olyan boldog lettem, hogy sikítoztam örömömben, és első dolgom volt körbetelefonálni az egész családot” – mesélte az Indexnek a kislány, akit ráadásul arról is tájékoztattak, hogy Super Final Cup Fiestalonia 2020 kétfordulós spanyol versenyen első helyezettként jutott be a döntőbe.

Riana már mintegy húsz díjat nyert különböző versenyeken, szerepelt nemzetközi filmekben is, pedig még csak alsós egy miskolci általános iskolában – írja a Minap.hu. Nagyon tudatosan és keményen dolgozik, hogy elérje a célját. Tavasszal indult az István, a király iskolába megy elnevezésű versenyen, ahol elnyerte a Táltosasszony szerepét. Több elismert szín- és énekművész úgy nyilatkozott róla, hogy színpadra született. Naponta negyven percet skálázik, és rengeteg új darabot tanul, emellett táncol is. Gyerekszínészként dolgozott a Miskolci Nemzeti Színházban és a Budapesti Operettszínházban.

Forrás: Index, Minap.hu

Kapcsolódó cikkek