Halálos fenyegetéseket kaptak Facebookon a magukat beoltató mentősök

Megosztás

Többen is halálos fenyegető üzeneteket írtak az Országos Mentőszolgálat azon munkatársainak, akik beoltatták magukat koronavírus ellen – számolt be róla az Index.

A mentők Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy az ország egyik legnagyobb létszámú mentőállomásán szolgálatot teljesítő mentők 30 százaléka már most túl van az első védőoltáson, a többiek pedig (önkéntes jelentkezés után) megadott időpontokra érkeznek folyamatosan az oltópontokra.

A felelősen gondolkodó életmentő közösség tagjai saját szemükkel láthatták, mennyire komoly (akár életveszélyes) panaszokat okozhat a Covid–19, ezért számukra egyértelmű volt a döntés a vírust megfékezni képes vakcina mellett – írják. Azonban ezzel a logikus magyarázattal sem sikerült meggyőzni azt a néhány oltásellenes kommentelőt, aki vállalhatatlan stílusban esett a mentőknek a poszt alatt.

Mint írják: “Egy fehérvári targoncás például 84 karakteren keresztül gyűlölködött, amiért bajtársaink “pénzért chip-eltetik magukat”, míg egy pécsváradi édesanya mérget remélt a fecskendőbe vakcina helyett. A biztosítékot végül az a karcagi tanár csapta le, aki a képen szereplő bajtársunk halálát kívánta, amiért az beoltatta magát.”

Forrás: Index.hu, Fotó: Országos Mentőszolgálat

Kapcsolódó cikkek