A kormány vígan drágíthat bármit, ami állami bevétel, az önkormányzatoknak azonban tilos emelni az árakat – választ nem kaptunk a miértre

Megosztás

Év elejétől számos szolgáltatás lett jóval drágább, természetesen mind állami bevétel, ugyanis az önkormányzatok számára ez jó néhány hete tilos, nehogy véletlenül több bevételük legyen a rengeteg kormányzati elvonás után. Legyünk naivak és fel se merüljön bennünk, hogy a kormány valójában az (ellenzéki vezetésű) önkormányzatok és nem a járvány ellen küzd.

A kormány nem válaszolt az RTL Klub Híradójának azon kérdésére, hogy az önkormányzatok miért nem emelhetnek a szolgáltatásik díjain 2021-ben, miközben januártól több állami közszolgáltatás díja is emelkedett.

  • Januártól minden autópálya-matrica ára egységesen, közel négy százalékkal emelkedett. Ezzel az egyhavi matrica ára majdnem ötezer forint.
  • Múlt hétfő óta az M4-es autóút Üllő és Gyömrő közötti szakasza (és számos más útszakasz is) fizetős lett.
  • A Posta átlagosan 8,5 százalékkal emelte az árait a vállalti ügyfelek számára, és a leggyakoribb levélfajta feladása is ennyivel került többe.

A kormány decemberben rendeletben tiltotta meg az önkormányzatoknak és az önkormányzati tulajdonú cégeknek, hogy 2021-ben emeljék az általuk nyújtott szolgáltatások díjait. Ezt azzal indokolták, hogy a járvány közepette nem emelkedhetnek az emberek terhei.

„Az a véleményünk, hogy a koronavírus-járvány időszakában a lakossági terhek nem növelhetőek. Mindenkinek nehezebb, az államnak, az önkormányzatoknak és az embereknek is, nem kell további terhekkel nehezíteni a megélhetést” – mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter december 10-én.

Az MSZP pártigazgatója, Molnár Zsolt szerint a kormány a rendelettel valójában az önkormányzatok, és nem a járvány ellen küzdenek.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek