Részletek a járvány elleni oltásról: 25 oltópont, 30 perces folyamat

Megosztás

Az ünnepek alatt is a koronavírus elleni vakcina fogadására készül a kormány – árulta el Müller Cecília az operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos részleteket is elárult az oltással kapcsolatban: december 26-án fog érkezni 10 ezer vakcina, amit országszerte 25 helyen fognak beadni. A jelentkezőnek az oltás beadása előtt ki kell majd töltenie egy kérdőívet, hogy kiderüljön például, nincs-e esetleg allergiája valamelyik összetevőre. Ezután beleegyező nyilatkozatot kell tennie, utána kapja meg az oltást, majd 20 perces megfigyelésre még ott kell maradnia, ha esetleg komplikációk lépnének fel. Az egész összesen fél órát fog igénybe venni – mondta Müller Cecília, aki szerint figyelni kell utána a tüneteinket is.

Mindenki, akit beoltottak kapni fog egy oltási kártyát, amiről kiderül, mikor, milyen oltást kapott, és mikor kell jelentkeznie a második oltásért. Jelezte, hogy nem ajánlják az oltást a várandósoknak, illetve azoknak, akik gyereket szeretnének, akik pedig megkapták az oltást pedig azt üzente, hogy még várjanak a gyerekvállalással 2-3 hónapig – írta a HVG.hu.

Kapcsolódó cikkek