Ismét használható a Tokaj és Rakamaz közötti híd

Megosztás

Fontos bejelentés, de tegyük hozzá, egyelőre még csak a közúti forgalom előtt nyitották meg a hidat, a gyalogosok egyelőre nem használhatják.

Augusztusban megkezdték a híd rakamazi oldalának északi részén a pályalemez bontási munkálatait, annak érdekében, hogy az elhasználódott vasbeton pályalemez két szélső 1-1,5 m széles sávját a konzolszerkezetekkel egyben újjáépítsék a megmaradó középső sávhoz csatlakozva.

A kiviteli tervek alapján elkészült hídnegyedet a gépjárművel közlekedők december 22-én (kedden), déltől újból forgalomkorlátozások nélkül használhatják.

Az „Erzsébet királyné” Tisza-híd északi részén lévő járdát még nem nyitották meg a gyalogosok számára a baleseti kockázat miatt, de a híd déli oldalán továbbra is biztosított a gyalogosok közlekedése.

A közúti forgalom folyamatos biztosítása érdekében a hidat több ütemben újítják fel. A következő ütem keretében a híd rakamazi oldalán található déli részt lebontják és újraépítik, mely félpályás forgalomkorlátozással jár, előreláthatólag 2021. január második felétől.

A beruházás a tervek szerint 2021. IV. negyedévére készül el. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést az A-HÍD Zrt. végzi nettó 1,1 milliárd forint értékben.

Szabolcsihir.hu

Kapcsolódó cikkek