Szokjunk hozzá, hogy a fideszes polgármesterek Borsodban is milliós összeggel jutalmazzák saját magukat

Megosztás

Jelen esetben Mezőcsáton ugyan a jegyző terjesztette fel jutalomra a kormánypárti polgármester asszonyt, de a veszélyhelyzet bevezetése óta tudjuk, hogy mindenről a városvezető dönthet egy személyben. Etikailag felettébb kifogásolható az önjutalmazás, ám törvényileg támadhatatlan. Törődjünk bele, hogy erre mindig lesz pénz a járvány közepén is.

De azért tegyünk egy összehasonlítást például Miskolccal, ahol éppen a napokban jelentette be az önkormányzat, hogy sokkal fontosabb helyekre kell a pénz a nehéz járványhelyzetben, ezért a városvezetésben semmilyen jutalmakat nem puffogtatnak el egymásnak. Sajnos Mezőcsáton a fideszes vezetés nem így gondolta, erről a Facebookon olvashattunk egy helyi ellenzékitől.

“A veszélyhelyzet ideje alatt a Képviselőtestület nem hoz határozatot, mindenben a Polgármester dönt! Ahogy láthattuk több fideszes településen, a Polgármester saját magát jutalmazta meg. Itt ugyan a jegyző javasolta és az alpolgármester írta alá, de tudjuk kinek kell jóváhagyni! Kedves mezőcsátiak, lehet nyugodtan kérni, mert van itt pénz mindenre, csak amire kellene arra nincs!

Formailag nem magának adja a polgármester asszony, hanem a jegyző terjeszti fel, de egyébként sem lenne törvénytelen

Egy havi polgármesteri juttatás: 598 320 ft , az 5000 és 10000 fős településeken és három havi jutalmat kap most, az majdnem 1,8 millió forint! Akik rá szavaztak,most tapsolhatnak!”

Ugye nem az első hasonló eset, amit fideszes vezetésű település esetében ilyesmi ügyet hallunk? Szokjunk hozzá, hogy csak annak jár pénz, aki ezt politikailag kiérdemli, ez a NER egyik alaptörvénye.

Kapcsolódó cikkek