Miskolcon nem szórja a pénzt az új városvezetés saját maga megjutalmazására

Megosztás

A járványidőszak nehéz, sokkal fontosabb dolgokra kell a pénz, mint a városi elöljárók saját megjutalmazására.

A koronavírus-járvány miatt a települési önkormányzatok többször is áttervezték a költségvetésüket. A járási székhelyek polgármestereit kerestük meg, arra voltunk kíváncsiak, a járvány miatt milyen döntéseket hozott a képviselő-testület 2020-ban mostanáig a polgármesteri, alpolgolgármesteri, jegyzői, képviselői tiszteletdíjakkal kapcsolatban.

A miskolci önkormányzat sajtóosztálya tudatta, “ebben a rendkívüli helyzetben a város vezetése azon dolgozik, hogy megtalálja mindazon lehetőségeket, amelyekkel a vírus és az önkormányzatokat érintő kormányzati megszorító intézkedések okozta károk együttesen enyhíthetők. A megörökölt hiány, az elmaradó bevételek, a kormányzati elvonások és a megnövekedett kiadások eredményeként viszont most lehetetlenné vált a város intézményeinél és cégéinél, az önkormányzatnál, a polgármesteri hivatalban, a Miskolc Holdingnál és tagvállalatainál dolgozó kollégák jutalmazása, ugyanis a városvezetés minden jószándéka ellenére sincs miből adni”.

Hozzátették, nehéz időkben nehéz döntéseket kell meghozni, és ez éppen egy ilyen nehéz, de a város és az itt élők érdekében mindenképpen indokolt és szükséges döntés.

Közölték, sok családnak kellett nem várt elbocsátással, bércsökkenéssel szembesülnie, a várost pedig a megörökölt, amúgy is rossz gazdasági helyzet mellett a járvány elleni védekezés tetemes költségei, illetve a kormányzat által elrendelt átcsoportosítások, a súlyadó elvonása, az ingyenes parkolás miatt kiesett bevételek, a csökkenő iparűzési adó, valamint az ugyancsak csökkenő idegenforgalmi adó állította újabb és újabb nehezen megoldható feladatok elé.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek