Letartóztatták a férfit, aki Miskolcon és Nyíregyházán fosztogatott

Megosztás

Irodaházba és családi házakba tört be az a férfi, aki a rendelkezésre álló adatok szerint néhány hónap alatt Miskolcon, Budapesten és Nyíregyházán is fosztogatott.

Idén februárban egy budapesti lakásból tulajdonított el egy kocsikulcsot, majd a ház előtt parkoló autót elvitte, csaknem 2 millió forint kárt okozva ezzel. Áprilisban egy miskolci irodaházba ment be egy másik férfival, ahol számos cég által bérelt irodát törtek fel, és készpénzt tulajdonítottak el. Az okozott kár összesen 1,5 millió forint volt. Nyíregyházán egy családi ház ablakát megrongálva jutott be az ingatlanba, ahonnan 60 ezer forintot vitt el. Máskor autók rendszámtábláit szerelte le és tette fel egy általa használt gépkocsira, majd azzal közlekedett.

A gyanúsítottal szemben lopás, egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt indult eljárás, mely cselekmények miatt – a gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén – akár 4 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A büntetés mértéke miatt megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Tartani kell attól is, hogy a bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetné a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezen indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított és a védő fellebbezett.

Kapcsolódó cikkek