Hatalmas természetrombolás zajlik Tokajban, a rendőrség mégse tesz semmit

Megosztás


Érthetetlen módon a halak, kétéltűek és más gerinces állatok telélési időszakában kezdték meg az Ively-ér kotrását – írja a napi.hu.

A kihányt iszapban rengeteg elhullott élőlényt találtak, de a természetvédők hívására nem jelent meg a helyszínen a rendőrség.

Zajlik az Ively-ér csatorna rekonstrukciója, amely a környék cserjeirtásával, fakitermeléssel jár, valamint egy közel 5 kilométeres szakaszon kell az iszapot kimerni. A feladat elvégzésére 68 480 000 forintot költenek.


A Tokaji Természetvédelmi Egyesület (Totem) már a munkálatok elején figyelmeztetett, hogy nyáron, amikor az iszapban kevesebb élőlény van, ideálisabbak a körülmények a munkálatokhoz, de most már arról kell beszámolniuk, hogy jelentős pusztítást okozott a kivitelezés.

“Sok állatnak csak a maradványait tudtuk kimutatni, mert vagy a területen vadászó madarak, vagy a vizes élőhely melletti úton közlekedő autók végeztek a félig megdermedt és parton vergődő egyedekkel. Mivel ismét kimutatható volt a védett fajok közvetlen és közvetett úton történő tömeges károsítása, illetve a gerinces fajok esetében az egyedek kínzása, újból tájékoztattuk a 112-t. Háromnegyed órás várakoztatás után megismételt hívásunkra azt a választ kaptuk, hogy az ügyet lezárta rendőrség”

– írják Facebook-bejegyzésükben.

Kapcsolódó cikkek