Letartóztatták a vírustagadó Gődény Györgyöt

Megosztás

Előállították a vírustagadó nézeteiről ismert Gődény Györgyöt – tudósít az Index. A hírt a felesége közölte a gyógyszerész közösségi oldalán: “hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat „nemzetinek” mondó nyomozóiroda emberei…”

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője az operatív törzs sajtótájékoztatóján, pénteken az ügy vonatkozásában arról beszélt, hogy a rendőrség folyamatosan figyelemmel kíséri a Covid–19-ről megjelenő híreket, internetes tartalmakat, közösségi bejegyzéseket. Az alezredes beszámolt róla, hogy a rendőrség eljárást indított több vírustagadó ellen például rémhírterjesztés, hatósági rendelkezés elleni uszítás miatt.

Gődény Melinda a követőktől kért támogatást férjéért: “megfélemlítéssel és lejáratással mi nem vagyunk eltántoríthatók! Az idő bennünket igazol és az erő is velünk van, ezért hozzuk létre azt a nagy és közös erőteret, ami másoknak is példamutató lesz” – írta.

Gődény György ellen Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselőnek írásbeli kérdése után indult nyomozás. A politikus arról érdeklődött Polt Péter legfőbb ügyésznél: “hol marad a fellépés a vírustagadókkal, és járvány elleni védekezés ellen kampányolókkal szemben.”

Kocsis-Cake szerint Gődény ténykedése felveti a rémhírterjesztés alapos gyanúját. Ráadásul Gődény kamupártja a 2018-as országgyűlési választások előtt 150 millió forint állami támogatást vett fel pártja finanszírozása céljából, és ezt az összeget azóta sem fizette vissza az államnak, pedig az kötelessége lett volna, miután a politikai „erő” egy százalékot sem ért el a választáson.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek