A magyar válogatott lépett előre a legtöbbet a FIFA világranglistáján

Megosztás

A magyar válogatott a 40. helyen zárja a 2020-as évet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyen az egy év alatt legtöbbet javult csapataként szerepel – számolt be róla a Telex.

A FIFA honlapja kiemelte: idén a magyaroké a legnagyobb fejlődés, egy év alatt 44 pontot szereztek és ezzel 12 helyet léptek előre. A magyar válogatott 2020-ban nyolc mérkőzése közül csak egyet veszített el (az oroszok győzték le), és kijutott az Európa-bajnokságra, valamint Marco Rossi csapata a Nemzetek Ligájában is sikert ért el azzal, hogy csoportgyőzelemének köszönhetően a sorozat legközelebbi kiírásában a legmagasabb osztályban szerepelhet.

A világranglista élcsoportjában nincs változás, a belgák vezetnek, megelőzve a világbajnok francia, illetve a brazil nemzeti csapatot, írta az MTI.

A magyarok Eb-riválisa közül a franciák mellett a portugálok (5.) és a németek (13.) is a legjobbak között szerepelnek, miként a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában ellenfeleknek számító angolok (4.) és lengyelek (19.) is. A további vb-selejtezős csoporttársak közül Albánia a 66., Andorra a 151., míg San Marino a 210., utolsó helyen áll.

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek