Rekordsebességgel elutasította a rendőrség a botrányt kavart MTVA-s hangfelvételek miatti feljelentést

Megosztás


Három nap alatt elutasította a rendőrség a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők hűtlen kezelés miatt tett feljelentését – írta Szél a Facebook-oldalán. A három képviselő a Szabad Európa által nyilvánosságra hozott MTVA-s hangfelvételek miatt fordult a rendőrséghez.

A felvétel tavaly márciusban készült a külpolitikai rovat meetingjén, ahol az Európai Parlamenti választásokkal összefüggő teendőket beszélték meg. A hangfelvételen elhangzott Bende Balázstól, az MTVA korábbi vezető szerkesztőjétől, hogy az MTVA-ban nem az ellenzéket támogatják.


A feljelentés elutasításának az indoklása szerint „Bende Balázs vezető szerkesztő az európai uniós parlamenti választásokról szóló tudósításokkal kapcsolatos iránymutatásokat határozott meg, illetve Németh Zsolt hírigazgató ajánlásokat fogalmazott meg arról, hogy bizonyos témakörökben kiket kérhetnek fel szakértőnek.” A rendőrség szerint ennek során

sem fenyegetés, sem erőszak kilátásba helyezésére nem került sor.

A rendőrség a hűtlen kezelés elleni vádat is eljtette: Mint írták, “olyan pénzügyi tevékenységhez kötődő kötelezettségszegésre van szükség a hűtlen kezelés megállapításához, amely magának az Alapnak okoz vagyoni hátrányt”.

Szél szerint a rendőrség logikája alapján az adófizető befizeti az adót, amiből 100 milliárdos nagyságrendben kap évente az MTVA, de abba már semmilyen beleszólása nincsen, hogy a közmédia hogyan és mire költi azt a pénzt.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek