A magyarok majdnem fele nem veszi készpénznek a kormány járványügyi adatait

Megosztás

Az érvényben levő rendkívüli jogrendről készített közvélemény-kutatást a Publicus Intézet a Népszava számára.

Ebből kiderült, hogy a lakosság 40 százaléka szerint a kormány különleges jogosítványai csak akkor elfogadhatók, ha valóban a védekezésre használja azt, további 46 százalék viszont egyetért a rendkívüli jogrenddel. Ezt politikai hovatartozás szerint lebontva a kormánypárti válaszadók többsége, pontosabban 63 százalékuk ítéli meg pozitívan, viszont az ellenzéken belül már nagyon alacsony az egyetértők aránya, ami összesen22 százalék.

A Publicus eredményei szerint általánosan nézve az emberek 59 százaléka jónak ítéli meg a kormány eddigi járványügyi védekezését, 39 százalék viszont inkább elégedetlen a teljesítménnyel. Váratlan fordulat, hogy az este 8-tól hajnal 5 óráig tartó kijárási korlátozást 84 százalék tartja helyesnek.

Abban viszont már megosztott a lakosság, hogy mennyire lehet hitelt adni a kormány járványügyi statisztikáinak. A kutatás szerint a magyarok 43 százaléka úgy véli, hogy a kormány politikai érdekei szerint befolyásolja az adatokat, amire hivatkozva aztán döntéseket hoz, 44 százalék szerint viszont inkább nincs ilyen befolyásolás.

Hozzászólások

Related posts