A szakszervezet arra kéri az üzleteket, hogy december 24-én ne nyissanak ki

Megosztás


Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének az elnöke a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy az idősek sávja tarthatatlan a karácsonyi időszakban.

Elmondása szerint a szűk nyitvatartás az anyagiak mellett járványügyi szempontból is aggályos, hiszen így egyszerre többen akarnak vásárolni. Ebből a szempontból az idei december 24-e lehet nagyon rizikós, mert akkor egyébként is korábban zárnak az üzletek és az idősek sávja miatt (9-től 11-ig) kiesik még két óra.

Attól tartanak, hogy komoly tumultus lesz. Éppen ezért felvették több áruházlánccal is a kapcsolatot és arra kérték őket, inkább ne nyissanak ki.

Eddig az Auchan és a Spar reagált, ők 14 óra helyett már délben be fognak zárni szenteste napján, vagyis 11 után már nem lesz érdemes elindulni bevásárolni. A barkácsáruházak egyébként megfogadták a tanácsot: nem fognak kinyitni aznap.

Karsai Zoltán szerint akár egy optimista forgatókönyvet is el tud kézelni, ahol elmarad a megszokott karácsonyi roham abban az esetben, ha a tartós cikkeket sokan már most megveszik.

Kapcsolódó cikkek