Orbán: Aki nincs az Unióban, az gyorsabban tud védekezni

Megosztás

“Azt tudjuk, ami már megtörtént. És itt kaptunk egy nagy pofont. Nem külön Magyarország, hanem Európa. Brüsszelnek keverték le a pofont, de akkorát rezeg, hogy még én is érzem” – mondta a miniszterelnök szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában arról, hogy péntek reggel kiderült, Nagy-Britannia megkapta a vakcinákat a Pfizer és a BioNTech vállalatoktól, és elkezdi az oltást, pedig Magyarország is rendelt belőle.

“Most olyan rosszul jártak, hogy kiléptek az unióból?” – tette fel a kérdést a Telex.hu által idézett Orbán, aki ezután arra jutott, hogy az hamarabb meg tudja óvni a lakosságát és gyorsabban tud lépéseket hozni, aki nincs benne az unióban, így lesz miről beszélni majd az uniós találkozáskor.

Amikor lesz vakcina Magyarországon, akkor az oltás nem a jelentkezési sorrendben fog történni, mondta Orbán. Az operatív törzs csinált egy sorrendet: egészségügyi dolgozók kapják meg először, aztán a súlyos állapotban lévők, utána mindenki más.

Elismételte azt is, hétfő reggel döntenek arról, mi lesz karácsonykor és januárban. De az első beszélgetések után a hazai szakemberek “mereven ellenzik” a nagyobb léptékű enyhítéseket.

Orbán a rádióinterjúban beszélt többek között az uniós vétóról is, további részletek a Telex.hu cikkében találhatók.

Kapcsolódó cikkek