Az Európai Néppárt elnöke szerint a Fidesz nem illik a pártcsaládba

Megosztás


“Mit kell ahhoz a Fidesznek tennie, hogy lássátok, egyszerűen nem illenek a családunkba?”

– tette fel a Twitteren Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke, nem sokkal a Szájer-botrány nemzetközi kirobbanását követően.

Az Európai Néppárt közgyűlése 2019. március 20-án megszavazta, hogy egyebek mellett a Brüsszel elleni támadások és a CEU ügye miatt vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben, és erre az időre felfüggesztik a tagsággal járó jogokat. A másfél éve felfüggesztett Fidesz kizárását hónapokkal ezelőtt 14 tagpárt kezdeményezte, de a szavazást azért nem tudják megejteni, mert a politikai gyűlést a koronavírus-járvány miatt lehetetlen összehívni.

Magyarország és Lengyelország ellen jelenleg is folyik a 7. cikkelyes eljárás a jogállam veszélyeztetésének kockázatai miatt.

Közben harminc néppárti képviselő levelet küldött Manfred Weber frakcióvezető és Simon Busutil frakció főtitkárnak, amiben kezdeményezik Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kizárását a politikai csoportból. Ebben azt írják, döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait.

via telex.hu

Kapcsolódó cikkek